U zult hoogstwaarschijnlijk een vergunning moeten aanvragen om uw sloopwerkzaamheden uit te voeren. Een vergunning is niet nodig om een gebouw te slopen als het zonder gebouwd is of als het NIET bestaat volgens de inventarissen van het architectonisch erfgoed. U mag niet meer dan 100 m2 slopen en het gebouw mag geen historische of esthetische waarde hebben.


Bovendien kunnen onverwachte kosten een probleem vormen. Het is moeilijk voor aannemers om te voorzien wat ze kunnen tegenkomen wanneer de grondwerken beginnen.

afbraakwerken evergem
U kunt overwegen een premie te betalen voor het slopen van uw huis, waardoor de sloopprijs zo laag en betaalbaar mogelijk blijft. De sloop- en herbouwpremie kan voor u beschikbaar zijn als u een woning sloopt of herbouwt. Deze premie, die 7 500 euro per bouwproject bedraagt, is beschikbaar in steden met een lager btw-tarief voor sloopwerkzaamheden. Meer informatie. Deze premie is te vinden op vlaanderen.be. Energiesparen.be zal meer details verstrekken over de voorwaarden van de premie.

afbraakwerken evergem
afbraakwerken dessel

afbraakwerken dessel


Een septische put of tank vangt al het afvalwater op dat door uw huis in Roeselare wordt geproduceerd. Er is ook een afvoer die in verbinding staat met de riolering, die niet zoals een beerput is. Eerst wordt het afvalwater opgevangen. Daarna wordt het gezuiverd in een septische put. U kunt een put laten maken van beton of kunststof. De specialisten van Roeselare helpen u graag bij uw keuze voor beton of kunststof. De minimale inhoud van een septische put is 1.500 liter. Een septische put moet geplaatst worden in een gebied waar geen riolering aanwezig is, of waar de riolering niet aangesloten is op een zuiveringsinstallatie.

afbraakwerken beringen
Een container is gehuurd om uw bouw- of sloopafval in te deponeren. Het is dan nodig om de container een aantal keer te laten legen. Het is belangrijk om te weten dat de container van uw woning naar de stortplaats moet worden vervoerd. Hoe vaker u de container laat legen, hoe duurder uw eindafrekening.

afbraakwerken antwerpen

Bij sloopwerkzaamheden hoort ook het verwijderen van uw brandstoftank. Dit moet gebeuren met de nodige ervaring en deskundigheid.

afbraakwerken prijzen

Het is duidelijk dat voor andere projecten, zoals het bouwen van een nieuw huis, eerst sloopwerk moet worden verricht. Zo kunnen zware machines worden verwijderd. Dit maakt het slopen veel gemakkelijker. Het opruimen en afvoeren kan echter langer duren.