De gemiddelde warmtegeleidingscoëfficiënt van spuitkurk is 0,059 W/m2K. De isolatiewaarde is afhankelijk van het aantal lagen. Spuitkurkisolatie kan worden gebruikt om buitenmuren te renoveren. Hierdoor kan de temperatuur binnen met 5 tot 8 graden worden verhoogd. U kunt spuitkurk combineren met spouwisolatie. Het na-isoleren van de spouw kan met kurkgranulaat.
Gevels die niet gezandstraald kunnen worden, kunt u met chemische reiniging behandelen. Gebruik een borstel of een spray om de gevel te reinigen. Door de chemische reactie zal het vuil loskomen.
Als u een door de Vlaamse Overheid erkende aannemer bent, kunt u nog gevelrenovatiepremies krijgen.
De speciale methode om de gevel te schilderen heet kaleien. Dit geeft uw woning een authentiek landelijk uiterlijk. Bij pleisterwerk wordt een dunne kalkpleisterlaag op de gevel aangebracht. Dit is de oude methode van kalkpleister aanbrengen met een blokkwast. Het hoofddoel van gevelrestauraties waarbij het om gekalkte muren gaat, is verfraaiing. Kleine beschadigingen of oneffenheden kunnen door de dunne laag kalkpleister worden gecamoufleerd. Het beschermt ook tegen weersinvloeden. Net als buitenmuurverf kan kalkpleister ook dampdoorlatend zijn. Meer informatie over het bepleisteren van gevels.
De combinatie van binnen- en buitenisolatie met spouwmuurisolatie zal de isolatiemogelijkheden maximaliseren. Spuitkurk kan op vele ondergronden worden gebruikt. Het is echter van essentieel belang dat de ondergrond schoon en intact blijft.
Om effectief te isoleren is volledige isolatie nodig. Spuitkurk is compatibel met buiten- en spouwmuurisolatie. Spuitkurk kan worden gebruikt om buitenmuren waterdicht te maken. Dit vermindert het risico op condensatie en koudebruggen.
De gevel is wat u het eerst ziet als u een huis binnenkomt. De gevel dient twee doelen: hij beschermt het huis tegen vocht en kou, en hij geeft het een esthetische uitstraling. Het is belangrijk dat de eerste indruk van uw huis mooi is. Wij hebben veel tips voor iedereen die zijn gevel wil verbouwen.