Når i kommer i parterapi hos mig, vil fokus være på det mønster, der udspiller sig imellem jer. Jeg vil undersøge, om i ikke er trygge i relationen eller helt ubevidst finder forsvarsmekanismer frem og derfor ikke får lyttet til den andens behov. Dette skaber ofte diskussioner, mistillid og går ud over sexlivet. Jeg kan hjælpe jer til at få øje på de mønstre der udspiller sig i mellem jer, således at i begge tør vise jeres sårbarhed og være den gensidige hjælp og støtte, som i har brug for. https://9yg.z14.web.core.windows.net/parterapi-valby/index.html
Parterapi der virker fordrer en tydelig og evidensbaseret metode. Vi er derfor inspireret af emotionsfokuseret parterapi (eft), som tager sit udgangspunkt i teorier og forskning omkring tilknytning og kærlighed. Grundantagelsen er, at vi mennesker har et grundlæggende behov for at være forbundet i et forhold funderet i kærlighed og samhørighed, og at denne tryghed gør os stærkere, mere selvstændige og frie og endda kan være med til at hele sår og traumer, som vi bærer rundt på. Emotionsfokuseret parterapi (eft) er udviklet i et samarbejde mellem terapeuterne sue johnson og leslie greenberg i starten af 1980’erne. Eft er den metode, der har vist bedst effekt og lavest risiko for ’tilbagefald’ til tidligere mønstre.
En god mulighed kan være at kombinere parterapi med individuel terapi. Jeg vil skræddersy forløb, der passer til jeres behov: efter første parterapi afklarer vi sammen, hvad der tjener jer bedst, og jeg giver jer et tilbud på et terapi-forløb, som veksler mellem parterapi og individuel terapi for jer begge eller for den af jer, der har mest brug for det. I kan også supplere med yderligere 5 sessioner – med rabat. Se tidsbestilling og priser her.
Gode grunde til at begynde i parterapi
Der kan være meget individuelle grunde til, at par opstarter et forløb eller behandling hos en parterapuet, og vi ser mange forskellige behov, problemstillinger og bevæggrunde for at begynde en parterapi.
i parterapi er det helt naturligt, at vi også undersøgelser dit tilknytningsmønster og din adfærd. Tilknytningen imellem mor og barn eller anden omsorgsperson er af overordentlig og afgørende betydning for, hvordan du senere interagerer med dine relationer og især den måde, du interagerer på i dit parforhold. Det er et grundlæggende mønster eller en adfærd, som vi præges af i de første leveår – i alderen 0-3 år. Der findes fire tilknytningsmønstre: 1)tryg tilknyttede 2)utrygt tilknyttede (afvisende/undvigende) 3)utrygt tilknyttede (usikker/ængstelig adfærd) 4)desorganiserede tilknytning du vil måske kunne genkende dig selv i mere end ét af disse tilknytningsmønstre alt afhængig af, hvad du har oplevet i din barndom.
Parterapi er en samtale, hvor i begge to deltager og sidder ved siden af hinanden. Vi starter med at undersøge, hvad der fungerer godt, og hvad der er svært i jeres parforhold lige nu. I får hver især mulighed for at fortælle, hvordan i oplever, mærker og føler det. I fællesskab afklarer vi hvilke områder, vi skal arbejde med, og hvad der er vigtigt for jer sammen og hver især. I parterapien er der plads til refleksioner, spørgsmål og feedback til både mig og hinanden. Jeg sørger for en god struktur og et omsorgsfuldt rum, hvor der både er plads til følelser, grin og tårer.
I vores tid, med roller og samlivsformer under forandring, er det måske ekstra vigtigt, at begge parter er opmærksomme på både egne og den andens behov. Det er så meget enklere at arbejde med forholdet, mens i begge stadig har lyst til at være sammen. Parterapi kan være en meget værdifuld investering i at holde jeres forhold åbent og givende. Konflikter og svigt suger megen energi fra det, der engang gav gnist. Forestillingen om hvor svært det bliver at løse problemerne er ofte den største forhindring for at søge parterapi. Er den ene af jer allerede er på vej væk, er det mere brydsomt at finde kraft og mod til det fælles igen.