Et juridisk anerkendt forhold mellem én kvinde og én mand (monogami), én kvinde og flere mænd (polyandri) eller én mand og flere kvinder (polygyni). Forholdet giver ægtefællerne ret til kønslig omgang, og i reglen danner det også ramme om børnenes opvækst. Indgåelse af ægteskab foregår ofte ved et ritual (vielse), hvis gennemførelse er kriteriet for forholdets legitimitet, men det er langtfra tilfældet overalt. Ægteskabets juridiske gyldighed kan også bero på registrering hos offentlig myndighed eller tilsagn i vidners nærvær. I de fleste kulturer undgås eller forbydes ægteskab mellem nærtbeslægtede, og hos mange folk er der yderligere regler for, hvem man kan gifte sig med, fx at ægtefællen skal findes inden for den gruppe, man tilhører (endogami) eller uden for (exogami).
Vielse i udlandet af udenlandsk myndighed
Ekspeditionstiden er 15 arbejdsdage fra ægteskabserklæringen og alle de evt.
Personlige papirer er modtaget, til prøvelsesattesten foreligger. Har i fået lavet en prøvelsesattest i en anden kommune, skal lyngby-taarbæk kommune modtage prøvelsesattesten 15 arbejdsdage før vielsen. Sammen med prøvelsesattesten skal i vedlægge oplysning om ønsket dato og klokkeslæt samt navn og adresse på eventuelle vidner. Kommunen kan desværre ikke oplyse længden af ekspeditionstiden, hvis en af jer tidligere er blevet skilt i udlandet. Det samme gælder, hvis en af jer er udenlandsk statsborger. https://9yg.z14.web.core.windows.net/parterapi-valby/index.htmlÆgteskabserklæring og prøvelsesattest for danske par
Uanset hvor i skal giftes, skal begge parter udfylde en ægteskabserklæring. På ægteskabserklæringen skrives hvor i skal giftes, dato og tidspunktet i ønsker at blive at blive gift. Når vi har modtaget ægteskabserklæringen undersøger vi, om i opfylder betingelserne for at blive gift, hvorefter vi kontakter jer. Hvis i ikke skal borgerligt vies i vores kommune, får i udleveret en prøvelsesattest, som i skal aflevere til vielsesmyndigheden. Attesten er gyldig i fire måneder efter, at den er blevet udstedt.
en borgerlig vielse kan foretages af borgmesteren eller en anden person, som borgmesteren har bemyndiget til det. Vielser på rådhuset kan ske på alle hverdage i kommunens åbningtid. Dato og tidspunkt for vielsen, angiver i, i forbindelse med at i udfylder ægteskabserklæringen. Borgerlige vielser på lørdage forgår fra kl. 10:30. I kan frit vælge, hvilken kommune i vil giftes i. Vielsen foregår som regel på rådhuset, men borgmesteren kan tillade, at vielsen foregår f. Eks. I en skov eller park. I gladsaxe kommune foregår borgerlige vielser som udgandspunkt på rådhuset eller i rådhushaven. Straks efter vielsen får i udleveret vielsesattesten.
{{filterselected. Brand. Length ? text. Product_catalog_filter_reset : ''}} {{filterselected. Categories. Length ? text. Product_catalog_filter_reset : ''}} {{value. Title}} {{text. Product_catalog_order_by_text}} {{text. Product_catalog_limit_text}} sorter efter: cookiepolitik og samtykke nyhedstilmelding tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag eksklusive tilbud og nyheder i shoppen. Du kan til enhver tid afmelde igen. Jeg vil gerne tilmeldes nyhedsbrevet dine personlige data vil hjælpe os når vi skal sende dig vores nyhedsbrev. Du vil modtage information om produkter, tilbud og vores virksomhed. Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret. Hvis du gerne vil afmelde dig nyhedsbrevet, så kan det gøres her fra vores website.